Vakok és Gyengénlátók

Szolgáltatás


Igazgatási szempontból Nagyváty 1950. május 31-ig a szentlőrinci, 1950. június 1-jétől a szigetvári járás része volt.  1895 és 1906 között a nagypeterdi körjegyzőséghez, 1907-1950 között a szentlőrinci körjegyzőséghez, 1950-től a nagypeterdi tanács, 1970-től a szentdénesi tanácshoz, 1977-től a nagypeterdi közös tanácshoz tartozott. Nagyváty Község Önkormányzata 1990 októberében tartotta alakuló ülését. Ekkor tette le hivatali esküjét a polgármester és a képviselő-testület. 1991. január 1-jétől kezdte meg működését Nagypeterd, Botykapeterd, Nagyváty, Nyugotszenterzsébet Községek Körjegyzősége Nagypeterd székhellyel. 2013. január 1-jétől az önkormányzat igazgatási és végrehajtási teendőit a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal látja el, címe: Nagypeterd Kossuth u. 93/a.

Általános iskolája alsó-felső tagozattal a hatvanas évek közepéig működött, innentől a felső tagozatosok a nagypeterdi iskolába járnak.  Az alsó tagozat megszűnésével valamennyi iskoláskorú a nagypeterdi intézményt látogatja. Az általános iskola és az óvoda címe: Nagypeterd Kossuth u. 47.

A településen községi könyvtár működik a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében a pécsi Csorba Győző Könyvtárral együttműködve. A könyvtár szolgáltatásait napi négy órában tudják igénybe venni az érdeklődők. Könyvállománya a leltári állománnyal együtt 1907 db könyvből áll, beiratkozott látogatóinak száma 42 fő. Címe: Kossuth u. 41.

 

A faluban mobil postaszolgálat működik.

 

A község közegészségügyi ellátását egy háziorvos és egy védőnő látja el. A védőnői szolgálat címe: Nagypeterd Kossuth u. 93/B., a háziorvosi rendelő címe: Kossuth u. 41.

 

Az önkormányzat ifjúsági klubot működtet, címe: Kossuth u. 41. A játszótér és a sportpálya a faluba betérve jobb oldalon található.

 

A kultúrház rendezvényterme az önkormányzati események (nőnap, karácsonyi ünnepség) mellett a családi eseményeknek (pl. lakodalom, ballagási ünnepség stb.) is méltó helyszínt biztosít. Címe: Kossuth u. 41.

 

A faluban élelmiszerbolt (Kossuth u. 31) és italbolt (Kossuth u. 7.) működik.

 

A település határában található halastó szabadidős lehetőséget kínál nem csak a falu, hanem a környék horgászni vágyó lakosainak is. Szálláslehetőség a Kemping Idillben biztosított, címe: Petőfi u. 28.

 

A minőségi gyümölcspárlat előállítása bérfőzetés keretében az önkormányzati tulajdonú szeszfőzdében biztosított. Címe: Nagyváty 084/10. hrsz.


Magyar Falu Program
Bethlen Gábor Alap
Névjegy

Hivatalos név: Nagyváty Község Önkormányzata

Postai cím: 7912 Nagyváty, Kossuth u. 41.

Telefonszám: 73/346-022

Fax: 73/546-002

e-mail: nagypeterd@hotmail.com


Gyakran keresett oldalak